Je vraagt je misschien af waarom ik schrijf over hoe je kan groeien op social media. Het internet staat immers aardig vol met goedbedoelde artikelen met tips en tricks over hoe je een groter bereik of meer interactie kunt krijgen op social media. Wat mij daarin opvalt is dat de meeste tips, vaak afkomstig van andere bloggers, erop gericht zijn om het algoritme van Instagram en Facebook om de tuin te leiden. Of door zo veel mogelijk anderen op te roepen om reacties onder elkaars foto's te plaatsen zodat Facebook of Instagram 'denkt' dat jouw profiel toch wel erg interessant moet zijn. Let's keep it real... Je volgers vragen om zo veel mogelijk te liken zodat jij dat ook terug kunt doen is natuurlijk niet erg geloofwaardig😜 Hierbij twee super makkelijke stappen die jou helpen om een groter bereik te krijgen, zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld al je volgers moet oproepen om zo veel  mogelijk foto's te liken.

Wees interactief, like en comment
Daar moet ik wel meteen bij zeggen: probeer het een beetje oprecht te houden. Als je onder elke foto dezelfde 'wow super leuk, check mijn pagina♥' zet, dan valt dat natuurlijk ook op en dat wordt meestal niet gewaardeerd. Maar welgemeende reacties bij verschillende accounts? Dat is én oprecht én je hebt een grotere kans dat diegene of zijn of haar volgers een kijkje neemt op jouw profiel. Daarnaast ziet Instagram of Facebook dat je wel degelijk actief bent, dat werkt weer mee voor je algoritme. Oh ja, als je je afvraagt wat dat algoritme nu inhoudt? Dat betekent dat Instagram of Facebook foto's bovenaan jouw tijdlijn plaatst waarvan het 'denkt' dat deze het meest relevant zijn. Vaak zijn dit dus accounts met veel volgers, hoge interactie of accounts waar je zelf het meeste van liked.

Plaats niet meer dan 3 foto's per dag
'Post schema's' en meer van dat soort dingen kun je wat mij betreft beter achterwege laten. Natuurlijk is het handig om rekening te houden met wanneer je doelgroep het vaakst online is, maar het moet wel leuk blijven. Een keer spontaan wat posten bereikt misschien wel weer andere mensen dan wanneer je je strikt aan een schema houdt. Daarnaast kan een overkill aan foto's achter elkaar ervoor zorgen dat men snel op je is uitgekeken. Verspreid het aantal foto's dus een beetje over de dag. Stel een keer een vraag, of vertel je bezoekers wat leuks of persoonlijks om niet alleen je foto maar ook je captions af te wisselen. Gooi er een aantal (nee, geen 100) relevante hashtags tegenaan en je zult zien dat deze manier van interactief zijn en leuke content plaatsen je échte volgers gaat opleveren.

Laat me in de comments weten wat jouw manier is om te groeien op social media... Wie weet kunnen we van elkaar leren! 💪