Een 100% natuurlijke deodorant z├│nder aluminium? Daar was ik een beetje sceptisch over… Zou dat nou echt werken? Ik gebruikte immers al een aantal maanden de producten van Odorex, waar ik eerder ook een review over schreef. Toen ter tijd leek het mij een geweldige oplossing, met de producten van Odorex zweet je namelijk een aantal dagen achter elkaar niet meer. Heerlijk toch? T├│t dat ik op een forum terecht kwam waar vrouwen hun verhaal deden na het gebruik van de toch wel agressieve producten van Odorex. Het kan ook eigenlijk niet anders dan dat een product dat de zweetproductie in je oksels compleet blokkeert, vroeg of laat problemen gaat opleveren. Dat komt met name door het hoofdingredi├źnt in deze deodorants: aluminium.

Ik besloot mij erin te verdiepen en kwam erachter dat de aluminium de huidpori├źn blokkeert, waardoor zweet er niet of nauwelijks uit kan. Dit voorkomt dat gifstoffen worden afgescheiden. Die gifstoffen verhuizen dan naar de dichtstbijzijnde vetreserve: de borsten. Veel vrouwen krijgen dan ook klachten na het gebruik van zulke extreme deodorants; het is zelfs gelinkt aan borstkanker. Dit was voor mij absoluut een eyeopener! Nu zit er in ‘normale’ deodoranten veel minder aluminium dan in zo’n agressieve Odorex, maar toch, aluminium dat de boel verstopt onder je armen? Nee dankje! Ik besloot op zoek te gaan naar een alternatief. Ik kwam na wat research al snel uit bij de Salt Of The Earth deodorant, die gemaakt is op basis van slechts ├ę├ęn 100% natuurlijk product: aluin. Dit is een mineraalzout dat bacteri├źn, die de geur van zweet veroorzaken, 100% dood.  Deze deo is verkrijgbaar in een ‘steenvorm’, welke je nat maakt en vervolgens over je oksels heen wrijft, maar ook in fijne sprays. Deze bevatten geen aluminiumchloorhydraat, alcohol, parabenen, triclosan, drijfgassen en parfum. Naast de aluin bevatten de sprays alleen maar water en heerlijke essenti├źle oli├źn voor een extra luchtje. Ik heb zelf de vanille & lavendel spray, omdat ik deze ontzettend lekker vond ruiken!

Mijn vooroordeel over 100% natuurlijke deodorants was dan ook totaal onnodig, deze deo werkt zelfs beter dan alle andere die ik ook gebruikt heb van Nivea, Rexona en Dove. Daar ging ik mijzelf soms na een lange dag doorheen ruiken. Maar met deze is dat nog nooit gebeurd. Ik kan alleen maar pluspunten benoemen: deze deo houdt mij de hele dag lekker schoon en fris, ruikt h├ęerlijk en is 100% natuurlijk… En vooral dat laatste voelt toch wel erg goed, wetende dat er geen onnodig schadelijke stoffen je lijf binnendringen. Als ik dan toch  een klein minpuntje moet noemen dan is dat de prijs. Met €8,49 is dit toch wel een dure deo, maar daar staat wel tegenover dat er 150ml in het flesje zit. Dat is veel meer dan een reguliere deodorant roller of spray. Ik ben helemaal om en erg enthousiast over deze 100% natuurlijk en aluminiumvrije deodorant.

Wil jij ‘m ook proberen? Je kunt deze of de andere geurloze varianten kopen bij onder andere de Etos en Albert Heijn.