Ben jij een echte koukleum? Dan ben jij vast ook iemand die, zelfs met 3 lagen kleding aan, het in deze tijd van het jaar erg zwaar heeft! Warme truien, dikke sjalen, sloten thee drinken... Niets lijkt te helpen om het warmer te krijgen! Zelf heb ik het vooral op kantoor erg koud, waar ik toch het grootste deel van de week ben. Van alle collega's ben ik vaak de enige die het altijd ijskoud heeft, dus ik heb vaak pech wanneer ik de verwarming naar een voor mij aangename 23 of 24 graden wil zetten🙈 Tegenwoordig onderneem ik wat maatregelen om het warmer te krijgen... and they work! Dus lees vooral even mee als jij net als ik een echte koukleum bent!

Thuis kun je die verwarming gerust op 23 graden zetten en lekker je warme sloffen aantrekken, maar op kantoor houd je toch rekening met anderen. Daarom zijn deze tips vooral bedoeld om het lekker warm te krijgen op je werk. Zelf heb ik er echt baat bij!

1: Warmtepleisters
Hier ben ik echt fan van. Ik kwam ze per toeval tegen bij de Action, waar je er 4 hebt voor €1,89! Je hebt ze ook van enkele A-merken bij de Etos en Albert Heijn, maar deze kosten al gauw 10 euro per twee. De warmtepleisters ben ik gaan gebruiken toen ik vaak mijn rug verdraaide. Warmte helpt dan echt om je spieren te ontspannen. De warmtepleisters blijven 8 tot 12 uur lang warm, op een temperatuur van ongeveer 40 graden. Je kan ze dan ook niet direct op je huid plakken, maar vaak draag ik ze op een hemdje en daar overheen een trui. Voor mijn rugpijn hoef ik ze amper meer te gebruiken, maar op echt koude dagen plak ik er alsnog een in het midden van mijn rug. Het is bizar hoe veel verschil dat maakt! Ik ga dan lekker met mijn rug tegen de rugleuning aan zitten, zo voel je continu de warmte.

2: Thermolegging
Hierbij dacht ik eerst direct aan wintersport... Maar waarom zou je een thermolegging niet gewoon onder je spijkerbroek kunnen dragen? Ik heb er twee gekocht bij de Hema en draag ze vooral als ik loszittende broeken draag, van die slacks. Die zijn toch vaak van een wat dunner materiaal gemaakt. Het helpt voor mij zeker om het minder koud te hebben, zowel binnen als buiten.

3: Neem een vest of dikke sjaal mee naar kantoor
Ik ben niet zo van de vesten, maar een dikke sjaal die uitgevouwen zowat als plaid door kan? Ja hoor, die hangt standaard over mijn bureaustoel! Ik sla 'm ook echt om me heen alsof het een deken is, maar het ziet er toch minder gek als wanneer je daadwerkelijk met een deken om zit😏

4: Kies voor wol!
Ik koop veel van mijn kleding bij de H&M, maar bij relatief goedkopere truien zie je toch vaak dat ze van een synthetische stof zoal acryl gemaakt zijn. Een wollen trui geeft je echt veel meer warme! Daarom heb ik een aantal truien bewust uitgezocht op het materiaal: lekker van warm wol gemaakt.

5: Wintersokken
Katoenen sokken zijn natuurlijk veelvoorkomend, maar katoen houdt je juist koel. Ik houd in  de winter echt van de welbekende cozy socks! Je hebt ze in hele dikke varianten, dat zijn een soort sloffen. Deze vind ik ideaal voor thuis. Maar voor in je schoenen zijn wat dunnere gebreide sokken handiger. Heerlijk warme voetjes gegarandeerd!

6: Verwarmde computermuis
Deze laatste vind ik echt een geweldige uitvinding! Verwarmde computermuizen zijn nog niet overal te koop, maar bij Aliexpress kun je ze wel vinden!  Deze muis kun je met een aan- en uitknop verwarmen zodat je hand lekker warm blijft. Hoe handig is dit?!

Waar kun jij absoluut niet zonder als echte koukleum? Laat het weten in een reactie!