Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken: deskplanners, plan boekjes, plan journals etcetera. Éen ding weet ik zeker: er zijn een hoop mensen die net als ik behoefte hebben aan een overzichtelijke manier van plannen en ordenen, zodat je altijd je to-do's en deadlines in één overzicht hebt. Ik heb een planner gevonden die er leuk uit ziet en die -nog belangrijker - ideaal is om overzicht te houden in mijn planning.

Voorheen had ik een deskplanner waarop mijn hele week duidelijk zichtbaar was, maar daar ontbrak een handig to-do lijstje en ruimte voor aantekeningen. Dan ging ik het alsnog tussen mijn afspraken door krabbelen: vervolgens las ik er dan ook overheen... Niet handig! Via Instagram kwam ik achter de té leuke Mascha Planner, van Mascha Feoktistova, bekend van Beautygloss. Deze planner is in meerdere kleuren beschikbaar en ik geheel naar jouw wens in te richten met allerlei stickers! Als je net als ik een sucker bent voor goud, sterretjes, hartjes, kleurige lijntjes en je houdt wel van een beetje creativiteit, dan is deze planner wat voor jou!

Richt de planner geheel naar wens in
Ik moet er wel bij zeggen: als je liever een ingevulde planner hebt of geen zin hebt om tig stickers te moeten plakken, dan is deze niet zo geschikt voor jou. De maanden en dagen zijn namelijk open gelaten, zodat je ze zelf kunt opplakken en inrichten. Daardoor is dit geen datum-gebonden planner; als je wilt beginnen met januari dan kan dat, als je wilt beginnen bij april kan dat ook. Ik ben bij januari begonnen en heb al 'door gestickerd' naar 1 januari 2019, maar er zou nog voor minstens een half jaar bij passen. Daarmee kun je deze planner dus langer dan een jaar gebruiken, ideaal!

Wat ik vooral leuk vind zijn de pastelkleurtjes in roze, paars en blauw. Ik houd echt van die schattige kleuren, het maakt me meteen vrolijk! Door wat extra stickertjes hier en daar kun je 'm persoonlijk inrichten en speciale dagen en verjaardagen markeren. Wat ook echt fijn is aan deze planner in tegenstelling tot andere planners, is dat je hier onder alle dagen ruimte hebt voor lijstjes. To do lijstjes, to buy lijstjes en doelen die je wilt behalen bijvoorbeeld. Hieronder nog even mijn plus en minpunten op een rijtje:

Voordelen Mascha planner
- ruimte voor meer dan 1 jaar
- helemaal persoonlijk in te richten
- ruimte voor lijstjes
- handig vakje voorin om notities/bonnetjes in te bewaren
- je krijgt er stickervellen, 2 kaartjes en een notitieboekje bij

Nadelen Mascha planner
- de planner is best groot! Nu zijn mijn tassen dat ook, dus voor mij no biggie. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen een tas van formaat hutkoffer meesleept😉
- de kaft is niet super sterk, ik denk dat 'ie snel kan beschadigen (maar hé, dan plakken we er gewoon een sticker op!)
- geen touwtje met wijzer etc. om te weten waar je bent gebleven
- de prijs is 24,95 wat voor een agenda (die je zelf moet indelen) best hoog is.

Wat vinden jullie van deze planner? Handig? Of toch liever een kant-en-klare planner?

Mascha Planner: De Planner Die Je Écht Structuur En Overzicht Geeft

Mascha Planner: De Planner Die Je Écht Structuur En Overzicht Geeft

Mascha Planner: De Planner Die Je Écht Structuur En Overzicht Geeft