Om een of andere reden vind ik volle lippen nu eenmaal mooi. Sinds de hele Kylie Jenner hype is het ook wel een beetje een dingetje, heb ik zelf ook gemerkt.  Ik heb zelfs twee keer mijn lippen laten opvullen met fillers omdat ik dacht dat datmij ook wel mooi zou staan, van die gladde volle lippen. En stiekem dacht ik ook dat mijn kromme neus dan minder opviel, als mijn lippen er meer uit sprongen 😅. (Dát probleem is inmiddels opgelost met neusfillers )... Maargoed, ik wijk af: deze post gaat over lip plumping producten! Want volle lippen zonder fillers, wie wilt dat nu niet? Ik was in elk geval wel érg benieuwd. De afgelopen maanden heb ik drie verschillende lip plumping producten gebruikt en mijn oordeel lees je hieronder.

Ik val meteen met de deur in huis: het antwoord op die brandende vraag 'werken lip plumping lipglosses en andere producten nu wel of niet'? Mijn ervaring is dat ze NIET werken. Ook niet bij consistent gebruik. Ook de dure producten niet. Het is gewoon één groot marketingverhaaltje dat de menthol die in dit soort plumpers zit je lippen doen vergroten. Smeer maar eens tandpasta op je lippen: worden ze dan ineens voller? Nope.

Wat wel gebeurt met lip plumping producten is dat je lippen gaan tintelen en kouder gaan aanvoelen door de menthol die erin zit. De menthol irriteert je lippen namelijk. Het voelt hetzelfde als wanneer je tandpasta op je lippen zou smeren. Op den duur is het zelfs oncomfortabel te noemen. Mijn ervaring wilt niet zeggen dat een ander geen resultaat zou kunnen opmerken, maar na 3 verschillende lipplumpers getest te hebben is mijn mening: dit werkt niet. Spendeer alsjeblieft niet je geld aan dit soort gehypte producten voor vollere lippen. Not worth it. 🙈 

Deze producten heb ik gebruikt de afgelopen maanden. En dan niet af en toe, nee,  elke dag voor meerdere weken achter elkaar. Ik wilde zeker weten of langdurig gebruik verschil zou maken, bijvoorbeeld in de aanmaak van collageen, zoals de meeste lip plumpers beloven.

Too Faced Lip Injection Extreme Lipgloss - €25,99
Ik begon meteen maar met het meest gehypte product voor vollere lippen: de Lip Injection Extreme lipgloss van Too Faced. Dit was ook de meest oncomfortabele van de drie: het prikt enorm! Deze gloss is super shiny en plakt niet, maar daar is alles mee gezegd. Hij blijft niet langer zitten dan een andere lipgloss en hij doet al helemaal niet wat 'ie beloofd: je lippen voller maken. Erg jammer, want in de reviews lees ik dat dit product wel degelijk voor een subtiel resultaat zorgt. Wel zie ik op de officiële website en grote verkooppunten als Sephora dat reviews worden goedgekeurd. Dat zou kunnen verklaren dat eventueel negatieve ervaringen met dit product niet online komen te staan. Ondanks dat de grote beauty guru's als Jeffree Star er enthousiast over zijn ( guess somebody got paid for it) doet dit product niets voor mij. Ik heb deze trouwens uit protest weggegooid voordat ik bedacht om hier een review over te schrijven... Geen foto van dus😅.

Ofra Lip Plumper lipgloss - €17,95
De volgende lip plumper die ik aangeschaft heb is de Lip Plumper gloss van Ofra. Deze had meteen een veel subtieler effect vanwege de kleinere hoeveelheid menthol. Na een dikke laag aangebracht te hebben voelde ik het amper tintelen. Ook na langer gebruik heb ik nooit een echt resultaat gemerkt qua volume in mijn lippen. Wel vind ik dat deze lipgloss je lippen gladder laat lijken. Ik heb best droge lippen namelijk, maar dat wordt verdoezeld door deze gloss. Daarnaast is 'ie niet plakkerig en blijft hij lang zitten. Ook al werkt dit voor geen meter qua plumpen, ik gebruik 'm graag als normale lipgloss. Maar nogmaals aanschaffen? Nee, dan neem ik liever genoegen met een andere high shine lipgloss voor een lager bedrag.


Catrice Volumizing Lip Booster - €3,49
Hoewel ik na de eerste twee eigenlijk al wel klaar was met lip plumping lipglosses, kon ik het niet laten om deze te kopen toen ik 'm spotte bij de Kruidvat. Voor dat bedrag maakte het me ook niet uit als 'ie zou tegenvallen. Ik moet zeggen: hij tintelt zéker meer dan de Ofra lip gloss, maar minder dan die van Too Faced. Best comfortabel dus, en daarnaast een prettige consistentie. Ook deze gloss vervaagd lijnen in je lippen waardoor ze er smooth uit zien. Daarnaast is dit de enige van de drie met een kleurtje: ik had de kleur 010 Some Bare Over The Rainbow gekocht. Mooi nude kleurtje! Maar mijn lippen voller maken? Helaas, dat is niet gebeurd. Wel vind ik deze gewoon fijn voor alledaags gebruik omdat het zo'n mooi kleurtje is en mijn lippen smooth maakt.

Conclusie?
Lip plumpers werken écht niet. Ik heb ook geen vette before en after foto's, want er is gewoon nul verschil te zien na het gebruik van deze glosses. Wil je echt volle lippen, dan kun je beter gewoon voor tijdelijke lipfillers gaan. Mijn ervaringen hiermee (ik heb dat 2x gedaan) waren best prima, als in: het kost slechts 10 minuten dus geen ingewikkelde ingreep, het doet niet echt pijn wanneer je lippen verdoofd zijn en het resultaat houd zeker een paar maanden aan. Toch zou ik er niet meer voor kiezen om weer lipfillers te nemen. Ondanks dat ik volle lippen mooi vind vond ik het bij mijzelf niet natuurlijk staan.
Om mijn kromme neus te 'compenseren' hoef ik het ook niet meer te doen. Die is inmiddels kaarsrecht door neusfillers en daar ben ik echt heel erg blij mee. En lip plumping producten? No thanks, die laat ik lekker voor wat ze zijn.👄