Met zoveel keuze in social media apps zitten we nergens meer op te wachten. Of toch wel? We hebben al apps waarmee we foto's, video's, berichten, blogs, links of muziek kunnen delen. Kijk maar naar Instagram, Facebook, Twitter, Tumblr en Snapchat. Maar wat er nog ontbrak? Een verzamelplaats waar je álles wat je leuk vind kunt delen zónder last te hebben van algoritmes en vele advertenties. Ik zeg het je maar vast... Vero takes over social media!

Vrij van algoritmes en advertenties
Ik heb de app recentelijk ontdekt en ik was er meteen helemaal weg van! Ten eerste is dit een overzichtelijke app, makkelijk in gebruik en vooral erg fijn: alle berichten worden gesorteerd op tijd, niet op wat de app denkt dat jij leuk zal vinden. Doei, algoritmes! Daarnaast laat de app ook geen advertenties zien, wat naar mijn mening al helemaal fijn is. Je wordt op andere social media apps immers doodgegooid met al die advertenties. De app is trouwens helemaal niet nieuw, het is er al sinds 2015. Grappig dan ook dat er nu ineens zo'n hype omheen is gekomen, maar eigenlijk is die timing perfect. Het is namelijk dé app waar je al die tijd op zat te wachten: een verzamelijk van alle soorten content die concurrenten ook bieden, maar dan onder één dak en zonder algoritme en reclames.

Tijdlijn
De tijdlijn lijkt erg op die van Instagram, waar je ook op dezelfde manier een foto, video, boek, muziek nummer of ander soort post (er is namelijk veel mogelijk!) kunt liken door middel van een hartje. Ook kun je op Vero gewoon gebruik maken van hashtags. Dat maakt het toch weer makkelijker om een bepaalde doelgroep aan te spreken als je dat wilt. Het grote verschil met volgers, ten op zichte van andere apps, vind ik dat je naast volgers ook verschillende soorten connecties kunt maken. Close friends of kennissen bijvoorbeeld!

Momenteel is Vero nog gratis, maar men verwacht dat er snel een vorm van een abbonnement aan zal gaan zitten. En of het dan ook algoritme en advertentievrij blijft, dat valt te betwijfelen... Voor nu vind ik Vero echt een leuke app en zie ik 'm zeker Instagram en Facebook vervangen op den duur. Mocht je nu ook de app downloaden, volg mij dan ook even😉 En eeehm, laat ook even weten wat jij van de app vind!

PS. Vero blijft voorlopig nog gewoon gratis! Eerder werd er bekend dat de eerste miljoen gebruikers de app gratis konden gebruiken, maar op de officiële website maakte Vero bekend dat zij dit voorlopig zullen verlengen vanwege wat beginnersfoutjes met de app. Geluk bij  een 'ongeluk'👀