Oh em gee. Ik ben denk ik nog nooit in mijn leven zó blij geweest met een product dat ik mocht testen en reviewen voor mijn online publiek. Ja, voor jou! Heb jij ook zo vaak last van een koortslip? Of ken je iemand die er vaak last van heeft? Stuur dit artikel dan door, tell 'em about it want dit product is lifechanging. Daar is niets aan overdreven. Gewoon NOOIT meer een koortslip! Het leek onmogelijk, totdat ik de Herpotherm zelf kon testen.

Stukje vooraf: ik heb ontzettend vaak een koortslip. Op m'n lip, op m'n neus, tussen mijn lip en neus in. Vaak wordt ik er ook daadwerkelijk ziek van met lichte koorts. De koortslippen die ik heb zijn dan vaak ook huge en soms heb ik er twee tegelijk. Ook mijn moeder, zus en vriend hebben er geregeld last van, dus toen ik benaderd werd met de vraag om de Herpotherm van koortslipweg.nl te testen, was ik er super benieuwd naar. Ik gun iedereen om me heen die last heeft van koortslippen een wondermiddel... En dit is 'm!

Wat is de Herpotherm en hoe werkt het?
De Herpotherm is een lipstick-vormig apparaatje dat een geconcentreerde warmte van 50 graden afgeeft. That's it. Alleen warmte! Maar dit is waarom juist die geconcentreerde warme alleen al genoeg is: door de hoge temperatuur vallen de eiwitten waaruit het herpesvirus bestaat uit elkaar. Dit voorkomt dat de koortslip, zoals 'ie op het moment van behandelen is, verder uitbreidt. Je hoeft overigens alleen maar het knopje in te drukken, wachten op het piep signaal en 3 seconden op de koortslip te houden...Wanneer je weer een piep hoort kun je het apparaatje eraf halen. Ik heb ondertussen 2 keer een beginnende koortslip gehad en deze behandeld, maar naast mijn eigen ervaring wil ik ook graag die van mijn moeder delen. Het werkt namelijk óngeacht het stadium van je koortslip.

Mijn evaring met de Herpotherm: beginstadium van de koortslip
Iedereen die last heeft van koortslippen zal het beginstadium herkennen: je voelt wat tintelen op je lip en vaak zijn er op dat moment al kleine puntjes te zien, die later blaasjes worden. Ik werd wakker met een tinteling op mijn bovenlip en zag de kleine puntjes al verschijnen. Meteen pakte ik de Herpothem erbij en plaatste het keramische uiteinde op mijn lip. Knopje inklikken, paar seconden wachten tot een piepje.. en klaar! Na een paar seconden was de tinteling weg en na een paar uur waren de puntjes, die zonder gebruik van de Herpotherm al blaasjes waren geworden, compleet verdwenen! De tweede keer dat ik een koortslip kreeg zat 'ie op mijn onderlip en waren het al blaasjes aan het worden, omdat het wederom 's nachts kwam opzetten. Ik heb de Herpotherm voor de zekerheid twee keer gebruikt, en wederom bleef de échte koortslip uit.

Mijn moeder's ervaring: vergevorderde blaasjes
Nadat ik had mijn positieve ervaring met de Herpotherm had gedeeld bestelde mijn moeder er ook een. Op de dag dat deze geleverd werd kreeg ze een koortslip! Tegen het eind van de middag toen de Herpotherm geleverd was, was de koortslip bij mijn moeder ook al lang het 'tintel' stadium voorbij. Er waren ondertussen al blaasjes te zien en mijn moeder voelde zich, net als ik vaak, ook niet lekker. Nog geen kwartier nadat ze de Herpothem gebruik had voelde ze de pijn afnemen en ook het 'niet lekker' voelen werd meteen minder. Die avond had ze 'm nogmaals gebruikt voor de zekerheid...  De volgende ochtend was de koortslip bijna helemaal weg! Alleen een rood plekje was nog over, maar het virus zelf leek al als sneeuw voor de zon verdwenen.

Nadat ik en mijn moeder allebei door het dolle heen waren met onze Herpotherm heeft ook mijn vriend er een besteld. Gelukkig heeft hij 'm nog niet hoeven te gebruiken, maar de oplossing is ook voor hem binnen handbereik mocht hij een koortslip krijgen. Ik zet even wat feitjes en potentiële vragen voor je op een rijtje:

  • Doet het pijn? Dat vroeg ik mijzelf namelijk af, omdat 51 graden echt warm is...en per ongeluk over een koortslip heen krabben doet al ontzettend pijn! In het begin is die 3-4 seconden warmte niet erg fijn, maar hé, weet je wat pas echt niet fijn is? Een koortslip 1,5 week lang😂. Het brand zeker even, maar die paar seconden zijn zo voorbij en die koortslip dan dus ook.
  • Kun je de Herpotherm van iemand anders gebruiken? Dat raden ze echt af. Het is en blijft toch een koortslipvirus dat in aanraking komt met keramische oppervlak van de Herpotherm.  Je krijgt er wel doekjes met puur alcohol bij om het oppervlak goed schoon te maken, maar toch... Daarnaast is het handig om er altijd zelf een bij je te hebben.
  • Hoe lang gaat de batterij mee? De batterijtjes zijn van die halve AA batterijen, C3. Er gaat één batterij in die zo'n 100 keer gebruiken meegaat. 
  • De Herpotherm behandelt én voorkomt koortslippen. Je gebruikt 'm als je een koortslip hebt, maar de Herpotherm voorkomt ook dat een volgende koortslip op de behandelde plek terugkomt. 

Mocht je zelf nog vragen hebben, kijk dan eens op de veelgestelde vragen pagina van koortslipweg.nl of lees het instructieboekje. En: deel dit met iedereen die je kent die een koortslip heeft! Het is echt ideaal en ik gun het iedereen om zo'n apparaatje te hebben... Weg met die koortslippen💋

Voor: een beginnende koortslip. Na: een paar uur later... al bijna weg!