Elke baan vraagt een ander soort kledingvoorschrift. Soms zijn er geen regels, maar spreekt het wel voor zich wat je wel en niet kan dragen. Werk je bij een bank of advocatenkantoor, dan kun je natuurlijk beter richting chic neigen, maar anders zit je met casual-chic altijd goed! Maar ja, wat verstaan we nu onder casual chic? Dat leg ik je in dit artikel precies uit. Bekijk onderstaande looks en doe wat inspiratie op, zo mix en match jij in een handomdraai casual-chic outfits bij elkaar!

Zelf ben ik dol op de casual-chic look. Ik houd ook zeker wel van casual kleding, maar naar mijn werk doe ik dit bewust niet (meer). Niet omdat iedereen er strak in pak bij loopt, maar omdat ik niet altijd zeker weet of ik die dag met een klant in bespreking beland🙈. Ik ben online marketeer en tekstschrijver bij een webdesign & marketing bureau, waar we met verschillende klanten werken. Ook verzekeraars en makelaars bijvoorbeeld. Het is me één keer gebeurd dat ik op mijn meest casual - lees: legging, sweater met 'I woke up like this' en sneakers - naar kantoor ging met de gedachte dat ik die dag vrijwel alleen was en er geen afspraken waren. Toch wel. Daar sta je dan met je zeer casual outfit tegenover een zakenman in pak. Nee, die casual look is leuk voor het weekend. Ik ga tegenwoordig voor casual-chic! 

Hoe kleed ik me casual-chic?
Denk bijvoorbeeld eerst aan de chic items: een pantalon, rok, blouse, blazer, pumps en een goede, nette handtas bijvoorbeeld. Denk daarna aan casual items, zoals een plain t-shirt, jeans, sneakers of spijkerjasje. Mijn persoonlijke stijl-regel is: 2 items casual, 2 items chic! Mijn 2 favoriete casual-chic outfits zijn: spijkerbroek met een t-shirt, blazer en pumps en een pantalonbroek met een blouse, (spijker)jasje en sneakers.

Maar aangezien ik deze looks niet op camera heb vastgelegd, laat ik je graag wat andere casual-chic outfit inspiratie zien. Laat je inspireren en neem eens een kijkje in je eigen kledingkast. Waarschijnlijk heb je al heel wat casual én chic items in je kast hangen waarmee je mooie combinaties kan maken. Zo kom je netjes, maar nooit overdressed voor de dag, voor (vrijwel) elke gelegenheid!