Doe jij dat ook wel eens, prijzen vergelijken? Vast wel, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe wasmachine moet kopen of een nieuwe smartphone. Dat we prijzen vergelijken bij 'tastbare' producten is maar heel normaal. Maar wat als het op je energieverbruik aankomt? ''Energie is energie'', zeggen mensen wel eens. Maar wist je dat de prijzen voor je energieverbruik flink kunnen verschillen per aanbieder? In dit artikel vertel ik je meer over het gemakkelijk vergelijken van energie via Easyswitch.

Via Easyswitch kun je namelijk snel en overzichtelijk je energie vergelijken. Als ik de mensen om mij heen zo hoor is dat dus niet iets wat veel gedaan wordt, omdat het ook vaak vergeten wordt... Zonde! Je kunt écht geld besparen door te kijken welke energiemaatschappij de meest voordelige aanbieder is voor jou en op basis daarvan overstappen. Want waarom zou je onnodig veel betalen voor je energie?

Ik wist bijvoorbeeld eerst niet dat de prijzen van energiemaatschappijen zo sterk kunnen verschillen doordat ze elk half jaar hun tarieven aanpassen. Daarnaast is de éne maatschappij niet voor iedereen de meest voordelige aanbieder: dit hangt af van waar je woont, met hoeveel personen je woont en hoe je je energie verbruikt. Onmogelijk dus om dit per aanbieder zelf te checken, aangezien er ruim 60 energieleveranciers zijn... Welke is dan de meest voordelige voor jou? Tijd om je energie te vergelijken!

Vergelijk je energie met de tool van Easyswitch

Als je naar de website van Easyswitch gaat kun je direct je gegevens invullen en zo een overzicht aanvragen van alle energieleveranciers die bij jou passen. Je krijgt meteen een top 3 aan aanbieders te zien die passen bij jouw energieverbruik. Ook kun je kijken welke leveranciers Easyswitch allemaal aanbiedt. De keuze is zo veel sneller gemaakt omdat je de voordelen per energiemaatschappij overzichtelijk op een rijtje hebt. Ik raad je dan ook zeker aan om eens te vergelijken. Denk jij dat je niet te veel betaalt voor je energie?  Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel andere leveranciers er zijn waar je veel goedkoper uit bent!

En het scheelt, je hoéft niets! Maar Easyswitch maakt het wel héél makkelijk om je energie te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken, wellicht wel de keuze voor een andere voordelige aanbieder. Als je besluit om over te stappen en geld te besparen kun je al binnen een paar minuten je nieuwe contract afsluiten. Niet alleen het vergelijken zelf is dus zo gedaan, ook het overstappen is snel geregeld... scheelt jou weer energie😏