Verzekeringen: het zijn belangrijke zaken om goed geregeld te hebben. Én om je bij af te vragen: past deze verzekering wel bij mij en mijn situatie? Onlangs ben ik zelf in een vervelende situatie terecht gekomen met mijn autoverzekeraar. Dat heeft mij aan het denken gezet: zal ik overstappen naar een andere autoverzekeraar? In dit artikel vertel ik je daarom hoe belangrijk een autoverzekering is en hoe je gemakkelijk kunt overstappen naar een andere autoverzekering.

Zelf had ik al een autoverzekering, maar me écht goed erin verdiepen had ik niet gedaan. De eerste beste autoverzekering die me werd aangeraden was een WA verzekering. 'Prima, ik ben nu gewoon verzekerd' dacht ik nog. Een aantal weken geleden kreeg ik helaas te maken met zware schade aan mijn auto. Het hele verhaal zal ik je besparen, maar het komt erop neer dat ik netjes stopte op een groot en druk verkeersplein, zoals dat hoorde. De vrachtauto achter mij wist echter niét wat de voorrangsregels waren en botste vol achterop mijn auto. De hele achterruit en bumper waren total loss, dus nadat ik van de schrik bekomen was, besloot ik mijn verzekeraar te bellen. Wat bleek? Alleen de schade die ík aan een ander zou toebrengen werd verzekerd, niet de schade door een ander. Dat was tot daar aan toe, maar helaas werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en schoot het allemaal niet op, terwijl ik niet meer met mijn auto de weg op kon. Dit risico wilde ik in het vervolg niet meer lopen, dus ik besloot me te verdiepen in autoverzekeringen en of ik niet beter kon overstappen.

Autoverzekering afsluiten

Ik kwam erachter dat ik via de website Overstappen.nl gemakkelijk een nieuwe autoverzekering kon afsluiten, maar ook autoverzekeringen vergelijken. Het was een kwestie van kenteken en NAW gegevens invullen en direct verschenen er een aantal autoverzekeraars op mijn beeldscherm die voor mij aanbevolen waren. Het fijne is dat er geen onnodige tussenstappen zijn waardoor je geneigd bent af te haken: je ziet overzichtelijk welke prijzen er bij welke autoverzekeraars horen zodat je meteen een keuze kunt maken. Na het afsluiten van je autoverzekering kun je trouwens meteen verzekerd de weg op, zo snel is het geregeld. Ook las ik dat ik kon bellen naar een helpdesk voor advies. Het was me allemaal duidelijk, maar het onbezorgde gevoel dat ik ervan kreeg vond ik erg fijn!

Autoverzekering overstappen

Het afsluiten van een autoverzekering zou dus heel makkelijk geregeld zijn. Maar ook het overstappen naar een andere autoverzekering, wat voor mij interessant was, is super snel geregeld. Overstappen.nl biedt een gratis overstapservice van de oude autoverzekering naar een nieuwe verzekering aan. Van WA verzekerd naar All-risk verzekerd, zodat ik zeker weet dat áls ik nog eens een keer pech heb, dat ik sowieso goed verzekerd ben, ook bij schade door anderen. Ik kon overigens nog zelf mijn voorkeuren aangeven, zoals de hoogte van het eigen risico of de aanbieder van de autoverzekering. Al met al een erg fijne online tool wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten of wanneer je wilt overstappen op een veilige en makkelijke manier.

Hoe je je ook wilt verzekeren,  lees je dus eerst goed in in wat de verzekering wel en niet dekt. Een verzekering afsluiten of overstappen? Dan raad ik je aan om dit via overstappen.nl te doen 💪 Op overstappen.nl kun je trouwens meerdere verzekeringen vergelijken en afsluiten. Je kunt er bijvoorbeeld ook energie vergelijken of je zorgverzekering vergelijken. Handig toch, alles onder één dak?