Voor: zwaar getekende wenkbrauwen    -     Na: natuurlijke, volle wenkbrauwen zonder bijtekenen

Als ik vroeger foto's van mijzelf als kind terug zie dan had ik altijd wel 'oké' wenkbrauwen. Ze waren niet super vol, maar ze waren er!  De grootste fout die bijna alle meiden op die leeftijd wel gemaakt hebben: ik epileerde mijn wenkbrauwen veel te vaak, totdat ik bijna geen wenkbrauwen meer had! Sindsdien teken ik ze dus al bij. Als je mijn vorige blog hebt gevolgd weet je het misschien, maar ik zag er altijd erg over de top uit qua make-up: zware foundation, dikke nepwimpers, overlined lippen en uiteraard: zwaar aangezette wenkbrauwen. Sinds een jaar of twee was ik daar helemaal klaar mee: ik had steeds meer zin om minder make-up te dragen en hoe ouder ik word, hoe meer ik ook merk dat ik super lekker in mijn vel zit, met of zonder make-up😊Die nepwimpers gingen weg, toen de overlined lippen en sinds begin dit jaar wilde ik ook die zwaar getekende wenkbrauwen downsizen. Maar ja, ik had zo weinig wenkbrauwhaar over... Wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk op zoek naar manieren om je wenkbrauwen (snel) te laten aangroeien.

Volle wenkbrauwen door 2 natuurlijke oliën
Ik had al eens gelezen dat castor olie je wenkbrauwhaar sneller doet laten groeien... Maar bij gebrek aan castor olie: de combinatie van kokosolie en olijfolie doet het ook goed! Beiden bevatten veel proteïne, Vitamine E en ijzer, wat de haargroei bevordert. Ik heb de kokosolie verwarmt zodat beiden vloeibaar waren, en van beide oliën gelijke delen in een klein potje gegoten. Dit goed geroerd en met een spoolie of oud mascara borsteltje de olie door mijn wenkbrauwen gekamd. Zorg ervoor dat je zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in kamt. Zo komt de olie echt tussen alle haartjes in en wordt het makkelijker opgenomen door de haarwortels.

Het resultaat!
Dit besloot ik vanaf februari elke avond te doen. Fun fact: olie vergaat nagenoeg niet. De olie zit in een potje met deksel en is nog steeds te gebruiken, nu 3 maanden later. Maar je kunt natuurlijk altijd een nieuwe lading maken. Ik kam dit mengseltje dus elke avond door mijn wenkbrauwen en ga ermee slapen. In maart merkte ik al verschil, maar de laatste weken zie ik écht enorm verschil! Wanneer ik mijn wenkbrauwharen omhoog kam zijn ze ontzettend lang, maar de nieuwe haartjes zijn ook echt stugger en dikker. Ik heb mijn wenkbrauwen ook vrijwel niet meer geëpileerd, tenzij er echt een verdwaalde haar zat die niet bij de rest hoorde. Al met al is dit een ontzettend makkelijke manier om overnight je wenkbrauwhaar te laten groeien... Ik was in het begin echt wel wat sceptisch,  maar deze olie combinatie maakt zeker wel een groot verschil! Bekijk de voor en na foto's maar hieronder.

PS. Mensen om mij heen merkten zelfs het verschil op en ik hoor geregeld dat deze natuurlijke brows me veel beter staan dan die getekende Instagram brows. Het enige wat ik nog doe is een donkere wenkbrauwgel of kleurloze wax erin om de haartjes mooi op hun plek te houden. En als ik voor bushy brows wil gaan, wat nu dus serieus kan, dan kam ik een (bijna lege) mascara er doorheen. Zo krijgen ze net wat meer kleur en body. Wie kan deze tip van olijfolie met kokosolie voor  volle wenkbrauwen ook wel gebruiken? Deel dit artikel dan!👉


Links is hoe mijn wenkbrauwen er eerst uitzagen, rechts is hoe ik ze bijtekende
Mijn wenkbrauwen nu: natuurlijk, voller en niet bijgetekend