Na mijn zéér slechte ervaring met een gezichtsproduct waar allerlei schadelijke ingrediënten en parfums in zaten - die een zware allergische reactie veroorzaakten - besloot ik producten van de apotheek te gaan gebruiken. Niet de apotheek bij mij om de hoek, maar een online apotheek: New Pharma. Dit is de grootste online apotheek van België, maar ook in Nederland en Frankrijk groeien ze hard... En ik begrijp wel waarom! De keuze aan producten en merken is enorm! Zelf bestel ik na die vervelende ervaring vooral Eucerin producten bij New Pharma. Toevallig werd ik benaderd voor een review van verschillende andere producten en merken bij New Pharma en ik kan alvast verklappen: ik ben fan!

In het voorstel om wat producten van New Pharma te testen werd mij gevraagd om mijn huid- en haartype door te geven... Normale tot gemengde huid - en haartype.. Dat is helaas dun en beschadigd haar😅 De volgende producten werden mij aangeraden:

  • Micellair water Eucerin 125 ml 
  • Thermaal bronwater Vichy 50 ml 
  • Mascara Clinique 3,5 ml 
  • Schuimende zuiverende gel- vette & gevoelige huid La Roche-Posay 50 ml 
  • Complementerende verzorging voor rijpe huid Vichy 15 ml 
  • Verfrissende herstellende melk (aftersun) van RoC 200ml 
  • Haarborstel Dercos 

Deze producten ontving ik enkele dagen later in een leuk verpakte doos met persoonlijk kaartje - ik houd van zo'n persoonlijke touch!- en ik ging meteen aan de slag met het uitproberen van deze producten. Ik heb ze al een tijdje in gebruik, zo ongeveer vanaf de hittegolven deze zomer. Het product dat ik dan ook eerst ging testen was:

Thermaal bronwater Vichy
Deze verfrissende spray van thermaal bronwater afkomstig uit vulkanen in regio Frankrijk. De spray beloofd de de huid sterker te maken en te helpen beschermen tegen schadelijke invloeden door externe invloeden. Het ruikt en proeft naar niets, net als gewoon water. Maar ik had ondanks de extreme hitte wel het idee dat het iets deed voor mijn gezicht. Ik had het flesje in de koelkast gezet, waardoor de spray nóg verfrissender werd. Daarnaast leek mijn huid minder te glimmen... Zou dat dan toch echt door het vulkanische water komen?

Micellair water Eucerin
Micellair water is niet zomaar een fancy term, micellen maken écht verschil! Waar ik doorgaans mijn make up verwijderde met watjes en reinigingslotion, verwijderd het micellair water nog véél meer van mijn gezicht... En dat terwijl het toch echt lijkt alsof alles er al af is. Van het merk Eucerin was ik al fan, dus dit vind ik echt een top product!

Mascara Clinique High Impact donkerbruin
Deze mascara ontving ik in een kleiner formaat- wat heel goed uitkwam! Voor mijn reis makeuptas miste ik nog een mascara die wat kleiner van formaat is. Deze van Clinique is wat dat betreft dus handig! Helaas vond ik de mascara zelf niet veel voor mijn wimpers doen. Deze mascara zorgt niet voor klontjes of dikke wimpers, dus als je van een natuurlijke look houdt is deze mascara top! Zelf houd ik meer van dikke, opvallende wimpers met mega lengte en volume. Voor mij werkt deze mascara daar niet voor. Waar ik 'm wel graag voor gebruik is mijn wenkbrauwen. Perfect door de donkerbruine kleur en dat beetje 'body' wat deze mascara mijn wenkbrauwhaartjes geeft is precies goed.

La Roche-Posay Schuimende zuiverende gel voor vette en gevoelige huid 
Deze gel vind ik super fijn! Ik heb best snel een vette huid en soms ook een gevoelige huid, vooral rondom mijn ogen. Deze zuiverende gel prikt niet, droogt niet uit maar voorkomt wél een glimmende huid! De meeste gels die je huid minder vet maken, maken 'm daarentegen wel droog en dat is met deze van La Roche-Posay niet het geval... Aanrader dus!

Complementerende verzorging voor rijpe huid Vichy 15 ml
Deze nacht creme van Vichy vond ik wat minder fijn, ik houd namelijk niet van een sterk parfum in mijn cremes. Deze heeft dat wel, overigens een best frisse geur, maar gewoon niet fijn om continu te ruiken na het aanbrengen. Ook had ik het gevoel dat deze creme een vettig laagje achterlaat op mijn huid... Wellicht komt dit omdat de creme vooral voor de rijpe huid geschikt is, en die van mij met 26 jaar nog niet niet die specifieke dosis verzorging nodig heeft😉

Verfrissende herstellende melk (aftersun) van RoC 200m
Deze aftersun is echt top! Tijdens de hittegolven afgelopen weken heb ik lekker veel in de zon gelegen - altijd na goed in te smeren natuurlijk - en achteraf heb ik me goed ingesmeerd met deze herstellende aftersun melk van Roc. Lekker verfrissend, verkoelend en trekt snel in. Precies wat ik zoek in een goede aftersun!

Haarborstel Dercos
De Vichy Dercos haarbrostel is bedoeld voor wanneer je last hebt van haaruitval, roos of beschadigd haar. Ik heb best dun haar wat snel afbreekt, maar ik heb niets gemerkt na het gebruik van de borstel. Ik vind 'm wel praktisch qua formaat dus hij zit standaard in mijn toilet tas... en sinds ik een pony heb is 'ie handig om mijn pony een beetje 'bol' te kammen. Maar iets tegen haaruitval / beschadigd haar? Dat heb ik niet kunnen ontdekken.

Al met al heb ik een aantal mooie producten mogen ontdekken van deze fijne online apotheek. Waren jullie al bekend met New Pharma of de producten die zij online verkopen? Laat het me weten in de reacties!