Het huishouden doen: poetsen, stofzuigen, dweilen, afwassen, strijken, bed opmaken etc... Voor de ├ę├ęn een regelrechte ramp, maar voor de ander een heerlijke bezigheid. Ik val binnen die laatste categorie: ik vind het heerlijk om het huishouden te doen! Ik houd echt van schoon, opgeruimd en overzicht. Ik heb ook heus wel eens dagen dat ik denk: 'nope, vandaag even niet' maar over het algemeen krijg ik juist positieve energie van een beetje stoffen, dweilen en vooral: opruimen! Je weet wat ze zeggen: clean room, clean mind! Ik ben daar heilig van overtuigd, dus ik ga je dan ook mijn tips geven waardoor het huishouden doen ├ęcht veel leuker wordt­čśÄ.

1. Poetsen is een work out!
Hoppa, meteen een win-win situatie! Realiseer je dat je met een uur poetsen, schrobben, bed opmaken en stofzuigen honderden calorie├źn kan verbranden. Top toch? Ik heb het vaak ook bloedheet na een goede huishoudsessie en naast dat ik daarmee lekker wat calorie├źn verbrand heb, geeft het me ook een dosis energie.

2. Beloon jezelf
Dit is mijn beste motivatie. Ik heb vaak dus ├ęcht wel meer zin om op de bank te kruipen met een dekentje en een heerlijke chickflick, maar ja, mijn huis maakt zichzelf niet schoon. Ik 'beloon' mezelf vaak dan ook als ik mijn huishoudelijke taken afgerond heb. Aangezien je met poetsen aardig wat calorie├źn verband zoals in punt 1 genoemd, mag ik daarna heus wel die heerlijk Triple Chocolate American Cookie van mezelf. Nom nom nom!

3. Maak een to-do lijstje
Reden hiervoor? Aan de ene kant mijn obsessie met lijstjes - ik houd van dat overzicht -en aan de andere kant: je ziet meteen resultaat. En dat motiveert weer! Als ik 6 dingen op mijn to do lijstje heb staan en ik kan er eenmaal ├ę├ęn afstrepen, dan wil ik de rest ook snel af kunnen strepen. Oftewel: zo werk ik lekker door, zodat ik nadat ik het hele lijstje afgestreept heb terug kan naar punt 2: die American Cookie ­čśť

4. Zet lekker hard je favoriete muziek op
Is muziek niet geweldig tijdens het poetsen? Met de stofzuiger swingend door je woonkamer, strijken op de beat van dat ene nummer en lekker vals meezingen terwijl je aan het afwassen bent. Met muziek op wordt dat huishouden doen ineens een stuk minder saai!

5. Vind een ritme
Het huishouden is min of meer een terugkerende taak... Door een ritme te vinden in wanneer je welke taken doet wordt het meer routine, en dus minder iets om je echt toe te moeten zetten. Zo gebruik ik vaak de avond dat mijn vriend gaat zaalvoetballen voor huishoudelijke taken, aangezien ik dan toch a alleen ben. Of wanneer we het samen  doen (da's natuurlijk altijd leuker dan alleen) doen we dat op  zaterdag ochtend of zondag ochtend/middag...

Heb jij nou echt een hekel aan het huishouden doen, probeer dan eens mijn tips uit... Wie weet helpt jou dat ook en ben je binnen de kortste keren ook een echte poetsfanaat!