DIY-en en lekker creatief bezig zijn: ik houd ervan! Dat zorgt er ook voor dat ik - al zeg ik het zelf - best creatief ben met dingen pimpen... Zo kun je bijna alles nieuw leven inblazen, maar soms moet je nét even op het juiste idee komen. Ik heb al eens een artikel geschreven over hoe je citroenen voor veel meer oplossingen kan gebruiken dan je denkt. Maar in dit artikel draait het helemaal om nagellak! De laatste tijd ontdekte ik namelijk dat je met nagellak echt veel meer kan dan alleen je nagels lakken. Watch and learn :)


Je sleutels identificeren
Je herkent het wellicht wel: je hebt de sleutels van je voordeur, achterdeur, schuur, je fiets, van je werk, van je ouders, je oma - noem het maar op. En wat hebben de meeste sleutels gemeen? Yes, ze zijn allemaal dezelfde kleur! Bij elkaar bungelend aan één bos haal je dan ook gauw je sleutels door elkaar. 3 sleutels aan mijn sleutelbos lijken erg veel op elkaar, waardoor ik geregeld voor mijn deur stond te klungelen. Maar er is een oplossing! Met nagellak kun je gemakkelijk je sleutels een kleurtje geven, zodat je ze sneller uit elkaar haalt. Zo weet ik bijvoorbeeld precies welke kleur de sleutel van mijn voordeur heeft, zodat ik niet meer lang sta te zoeken.

Lakleer bijwerken
Ik heb behoorlijk wat items van lakleer, zoals pumps, een tas, riem en portemonnee. Na verloop van tijd kunnen er krasjes op komen die je op lakleer natuurlijk goed ziet. Met zwarte nagellak werk ik dan bijvoorbeeld de hakken van mijn pumps bij. Daarmee zak ik geregeld weg tussen de stoeptegels, waardoor de hakken sneller beschadigen. Met nagellak in de kleur van het lakleer is dat dus zo bijgewerkt.

Blanke nagellak op je sieraden
Ik heb eigenlijk geen sieraden meer die niet zilver zijn, dus ze verkleuren niet. Vroeger had ik dat wel, voornamelijk met ringen en kettinkjes. Super zonde als deze gaan verkleuren en een groene of roestige waas krijgen. Dit kun je voorkomen door vanaf het eerste gebruik je sierraad te voorzien van een laagje blanke nagellak. Zo blijft de zilverkleur veel langer mooi en verkleurt het ook niet op je huid.

Kleur je oplader 
Deze vind ik ideaal! Ik heb twee telefoons (één voor mijn werk) en heb daarom ook altijd twee opladers op mijn bureau liggen. Handig, zo vonden ook vele collega's. Ik kreeg geregeld de vraag of ik een oplader wilde uitlenen, omdat ik er toch twee had. Maar aangezien de meeste laders op elkaar lijken, is het wel eens voorgekomen dat ik mijn lader niet meer terug kreeg.... But not anymore! Tegenwoordig is het 'Malu, mag ik je glitterlader even lenen?' want ik heb mijn oplader - inclusief kabel - geheel voorzien van een aantal lagen glitter nagellak. Ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er in mijn geval ook voor dat iedereen weet dat die glitterlader van mij is 😜

Telefoonhoesje pimpen
Ik ben zo iemand die na een aantal weken alweer uitgekeken is op haar telefoonhoesje. Mijn telefoonhoesje zie ik niet alleen als bescherming van mijn telefoon, maar ook zeker als fashionable accessoire. Zo heb ik momenteel een marble hoesje om mijn smartphone zitten. Daar was ik echter weer gauw op uit gekeken, dus heb ik bepaalde vormen en kleuren op het hoesje voorzien van een laagje gouden nagellak. Dat heeft het design nieuw leven ingeblazen! Je kunt er natuurlijk vele kanten mee op, zoals je gehele hoesje voorzien van glitters.

Hopelijk heeft dit artikel je leuke ideeën gegeven voor het gebruik van nagellak op andere manieren dan alleen op je nagels. Heb je zelf nog een leuk idee om nagellak op een creatieve manier te gebruiken? Laat het dan weten in een reactie, altijd leuk!