Review | Glamour Your Hair Synthetische vs. Human Hair ExtensionsLanger, voller haar in enkele minuten... wie wil dat nu niet? Ik heb echt jaren hair extensions gedragen en heb de afgelopen 2 jaar weer mijn eigen haar in een lange boblijn gehad. Toch begon dat lange dikke haar weer te kriebelen. Aangezien mijn eigen haar erg dun is en ik het geduld niet heb om het zelf lang te laten groeien, draag ik nu weer hairextensions. Ik besloot dit keer voor een wat natuurlijke look te gaan, in plaats van hoe ik het jaren geleden droeg (scroll naar beneden). In dit artikel test ik het synthetische vs het human hair van Glamour Your Hair. Niet gesponsord, maar wel een leuke kortingscode die ik achteraf gevraagd heb voor mijn lezers😊

Synthetische hair extensions

Ik had in eerste instantie geen zin om er heeeel veel geld aan uit te geven (hoewel hair extensions over het algemeen best prijzig zijn) dus toen ik de synthetische hair extensions van Glamour Your Hair ontdekte was ik toch wel erg benieuwd. Ze bieden één strook haar in laagjes aan, wat me wel wat leek omdat mijn eigen haar kort is en het dus lekker blend. Ik koos voor de Clip in 1 baan in laagjes in de kleur donkerbruin, 50 cm en 140 gram haar. De set zag er werkelijk prachtig uit, als echt menselijk haar. Het oogde juist veel zwaarder dan 140 gram door de laagjes, ter vergelijking: de sets die ik een aantal jaar geleden droeg waren 300 gram. Wat voelde dit heerlijk licht!

Synthetische vezels... net als echt haar?

Na 2 dagen de synthetische hair extensions gedragen te hebben merkte ik dat ze begonnen te klitten en dat er zelfs een soort haarbal in kwam, wat gelukkig minder te zien was als dat ik het zelf voelde. Het 'haar', wat natuurlijk synthetische vezels zijn, begon als barbie haar aan te voelen, dus besloot ik contact op te nemen met de klantenservice. Super vriendelijk en snel stonden ze me te woord en raadden ze me aan om de extensions te wassen met wasverzachter. Makes sense, want wasverzachter verzacht vezels natuurlijk. Helaas merkte ik geen verschil. De set kost normaal €49,95 maar is nu tijdelijk €34,95 dus ik dacht: ik heb misschien gewoon pech. Ik bestel er gewoon nog een, maar dan de steile set zonder laagjes. Hiermee had ik het probleem minder, maar ook dit haar was ik continu aan het borstelen. De recensies waren echter super goed, dus wellicht ben ik gewoon te veel de luxe van een volle bos human hair gewend en is dit gewoon even wennen. Het haar is trouwens wel te krullen en stijlen, maar tot een temperatuur van max 160 graden. Omdat ik ondertussen verliefd was op de look van de volle bos lang haar, maar niet op de feel van het (in mijn geval) stroeve barbie haar, kon ik het niet laten toch ook de human hair extensions te bestellen. Ik heb de sets wel gehouden voor als ik bijvoorbeeld een staart of vlecht in mijn haar wil maken, daarin valt de structuur van de synthetische extensions minder op.


Human hair extensions

En toen kwamen de human hair extensions... Meteen toen ik de set binnenkreeg dacht ik: oh ja, dít is (remy) hair! Zijdezacht en glad. Wat me wel op viel (maar wellicht is dit weer de oude gewenning van extreem dik haar) is dat de set aan de punten helemaal niet zo vol is. Ik koos bewust de Deluxe set met 8 stroken van in totaal 180 gram, omdat deze aangeraden werd voor dik haar. Ik heb zelf erg dun haar, maar als het steil is zie je goed dat ik extensions in heb omdat mijn eigen haar er doorheen schemert. Ik heb mijn eigen haar aan de punten wat uitgedund (ik draag het toch nooit los zonder extensions) en een stuk van de punten van de hair extensions geknipt. Zo blende het toch mooi en heb ik nu mooi, 'natuurlijk' lang haar. De Deluxe set kost normaal €229,95 en nu €169,95. 

Human Remy hair

Dat dit Remy human hair extensions zijn merkte ik meteen. Het valt mooi natuurlijk, glad en soepel en gaat zelfs na een aantal wilde hairflips niet in de knoop zitten. Dat komt omdat Remy hair menselijk haar is waarvan de haarschubben allemaal in dezelfde richting vallen en dus geen wrijving veroorzaken. Het haar is net zo makkelijk te steilen en krullen als je eigen haar, dus vaak heb ik het binnen 15 min helemaal in de krul. Ideaal! Ik denk nu alweer: ik wil nooit meer anders! Maar het haar gaat max 1 jaar mee, mits je het goed verzorgt natuurlijk. Qua verzorging is mijn tip al jaren: gebruik kokos olie! Dit is de enige olie die echt tot diep in het haar doordringt en daadwerkelijk opgenomen wordt. Ik heb eens droge hairextensions compleet in de kokosolie gezet en het 2 dagen laten intrekken. Na die twee dagen was de olie zo goed als opgenomen door het haar en was het weer zijdezacht en glad.Conclusie: synthetische hair extensions vs human hair extensions?

Ook al ben ik blij dat ik synthetische hair extensions heb geprobeerd die écht op human hair lijken, ik kies toch in het vervolg voor enkel remy human hair extensions. Ik denk wel dat de keuze te maken heeft met hoe vaak je ze wil dragen. Wil je langer haar voor een feestje, bruiloft of speciale gelegenheden? Dan raad ik synthetische hairextensions aan. Dan zijn ze ook nog lekker betaalbaar😀Als je ze net als ik dagelijks wilt dragen dan raad ik human hair extensions aan. Hieronder zie je de synthetische en human hair extensions  naast elkaar.

Ik ben benieuwd wat jij van (het verschil tussen) de extensions vindt. Laat het weten in de comments! En wil jij zelf een set hair extensions bestellen bij Glamour Your Hair? Gebruik dan de kortingscode  BLES10 voor 10% korting. Ze hebben naast 1 baan clip is of de 8 stroken clip ins ook weaves en pruiken. Leuk om eens te bekijken!

Ten opzichte van een aantal jaar geleden (en een aantal haarkleuren verder) ben ik nu toch voor een meer natuurlijke look gegaan ;)Wil je op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Volg mij / BLES magazine op Facebook InstagramBloglovin  en YouTube voor de laatste updates

1 opmerking:

  1. Wat heb je een goed en duidelijk artikel geschreven, ik heb mijn extensions nooit meer in.. vond het niet lekker zitten en kon niet door mijn haren heen wroeten :P

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.