Ben je benieuwd naar veelgestelde vragen op of over BLES Magazine? Lees dan verder! Ik krijg geregeld vragen over BLES Magazine dus het leek mij handig om ze hieronder samen te bundelen. Heb je zelf ook een vraag? Mail me dan gerust, je mag me alles vragen! (Nou ja, bijna alles dan :) blesmagazine@mail.com

Waar staat BLES Magazine voor?
De afkorting BLES staat voor Beauty, Life, Entertainment en Style. Dit zijn de hoofdcategorie├źn. Het zijn naar mijn idee ook de categorie├źn die je het vaakst in magazines ziet, daarom vond ik 'magazine' er goed bij passen. Ook wilde ik de layout meer als magazine dan als blog. Maar uiteindelijk komt een online magazine dat op een persoonlijke manier geschreven is door ├ę├ęn auteur wel op hetzelfde neer als een blog geschreven door een blogger.

Wat is het verschil tussen een blog en een online magazine?
Het verschil zat 'm in dat ik op BLES Magazine niet vanuit de ik-vorm schreef, maar neutraal, zoals in een papieren magazine. Een blog is namelijk super persoonlijk en vrijwel altijd schrijft de blogger vanuit de ik-vorm. Ik heb 8 jaar geblogd en het leek me leuk om eens wat algemener en niet per s├ę vanuit mijzelf of mijn eigen ervaringen te schrijven. Dit heb ik het eerste jaar dan ook gedaan, in het Engels. Met als gevolg dat niemand wist wie er achter BLES Magazine zat en dat het voor 'afstand' (geen interactie) zorgde tussen mij en mijn lezers. Daarom ben ik weer persoonlijker gaan schrijven. Stiekem vind ik dat toch ook wel leuker! BLES Magazine gaat niet ineens BLES Blog heten, maar het persoonlijke van een blog is wel weer terug.

Waarom zijn er zo veel Engelstalige artikelen op BLES Magazine?
Ik ben BLES Magazine begonnen in het Engels omdat ik de 7 jaar daarvoor ook in het Engels blogde. Ik had dan ook meer bezoekers buiten Nederland, vooral in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Azi├ź. Supergaaf natuurlijk! Vanuit mijn werk als online marketeer en tekstschrijver merkte ik echter dat ik mij veel beter kan uitdrukken in mijn eigen taal. Daarom besloot ik alles om te gooien en in het Nederlands verder te gaan. Tot nu toe ben ik erg blij met deze keuze!

Waarom heb je een Blogger list opgericht?
Eigenlijk wilde ik een lijstje maken met blogs die ik zelf erg graag lees, maar toen dacht ik: zo geef ik de ene blogger een soort spotlight op BLES Magazine en de andere blogger niet. Ik weet als online marketeer dat linkbuilding goed is voor je ranking in Google, dus linkjes naar andere bloggers zijn voor beide partijen positief. De bloggers op de Blogger list profiteren namelijk weer van het bereik dat BLES Magazine heeft. Zo kunnen zij extra traffic genereren naar hun blogs en doordat sommige bloggers de Bloggerlist delen met anderen wordt BLES Magazine ook vaker bekeken. Een win-win-situatie dus!

Waarmee maak je je foto's?
De meeste foto's maak ik zelf, met mijn Nikon D3100 camera + Nikon AF-S 105mm f/1.4 lens. Deze spiegelreflexcamera heb ik al 6 jaar en ik ben er nog steeds ontzettend blij mee! Soms schrijf ik een artikel met bijvoorbeeld tips en tricks, waar ik niet altijd mijn camera voor gebruik wanneer het op de afbeeldingen aankomt. Soms gebruik ik namelijk stockfoto's van sites als unsplash.com en pexels.com, zoals de foto onderaan deze pagina. Dit zijn rechtenvrije afbeeldingen, dus je zult op BLES Magazine nooit foto's tegenkomen die ik niet zelf heb gemaakt ├│f foto's die niet rechtenvrij zijn.