Q&A

Als blogger heb ik al aardig wat verschillende soorten 'vormen' aangenomen... Ik ben begonnen als DIY blogger, toen jarenlang een succesvol, internationaal modeblog gehad, vervolgens ben ik in het Nederlands gaan bloggen en daarna ben ik BLES Magazine weer begonnen in het Engels. Door de jaren heen zijn er best wat vragen gekomen - en nog steeds krijg ik geregeld leuke vragen van lezers. Over mijzelf als blogger, mijn blog , maar ook over topics waar ik veel over schrijf. De meest gestelde vragen heb ik verzameld en hieronder beantwoordt. Heb je een vraag, maar staat deze er niet bij? Stuur me dan een mailtje op blesmagazine@mail.com of stuur me een berichtje via social media. Wie weet zie je 'm hier dan terug!

Waar staat BLES voor?
BLES staat voor Beauty, Life, Entertainment & Style. Ik weet nog goed dat ik besloten had mijn fashionblog te verruilen voor een nieuwe uitdaging, waarin de focus minder op mij kwam en meer op informatieve, inspirerende artikelen over verschillende onderwerpen die mij persoonlijk interesseren. Zo kwam ik op een dag met de thema's beauty, lifestyle, mode en entertainment. 'Handiger' vertaald vond ik deze als Beauty, Life, Entertainment en Style, zodat er BLES ontstond. Magazine, omdat de layout van mijn blog erg veel weg had van een magazine. Maar desondanks is BLES Magazine natuurlijk gewoon een blog waar een blogger achter zit, geen redactie met een team van editors😏

Waarom is het blesmagazine.com in plaats van NL?
Ik heb langer in het Engels geblogd dan in het Nederlands, dus de switch naar Nederlandstalig kwam pas nadat ik al blesmagazine.com had én daar het eerste jaar ook in het Engels op schreef. Op den duur merkte ik dat de verdeling van Nederlandstalige versus Engelstalige lezers nagenoeg gelijk was. Toen heb ik besloten toch voor Nederlandstalig te gaan, omdat me dat een nieuwe uitdaging leek!

Waarom ben je gestopt als modeblogger?
Ik heb op mijn vorige blog (The Stylish Confessions, nu offline) ruim 6 jaar wekelijks over mijn PR stages in de modewereld geschreven, verslagen van Fashion week en events gedaan en daarnaast mijn eigen outfits laten zien. Op een gegeven moment vond ik zelf dat er vrij weinig inhoud meer in mijn artikelen zat: wat ik dagelijks draag is niet bepaald informatieve stof. Daarnaast waren er genoeg andere topics waar ik graag over schreef, maar die niet pasten in het plaatje van een modeblog. Daarom ben ik geswitcht naar BLES Magazine en ben ik niet meer in het hokje 'modeblogger' te stoppen. Waarin dan wel? Geen idee. Ik zie mijzelf  nu vooral als content creator op de eerde genoemde topics - en dat geeft me veel meer vrijheid om content over te maken.

Wat doe je naast je werk als blogger?
Ik zie het 'blogger zijn' al lang niet meer als werk. Het begon ooit als hobby, liep uit tot een succesvol, internationaal blog waardoor ik mijn bijbaan kon opzeggen... En nu is het weer een hobby. Wel vind ik het nog elke dag ontzettend leuk om te doen en ik stop er in mijn weekenden en vrije tijd veel tijd in. Maar ik doe het niet om er geld mee te verdienen of  'gratis' spullen mee te krijgen - ik werk namelijk fulltime als Communicatie Adviseur bij Nationale Hypotheek Garantie en dat vind ik veel te leuk! Dát is mijn baan en dat gaat altijd voor het 'blogger zijn'😄

Waarom heb je niet een baan in de mode of beauty branche gezocht na je stages?
Ik heb 3 stages gelopen in de marketing / PR branche en dan met name bij bureaus die (high end) mode, beauty en lifestyle merken voor hun rekening namen, zoals Prada, Omega en Swarovski. Ik dacht dat ik het een geweldige wereld zou vinden, vol glitter & glamour en dat ik het leuk zou vinden om me tussen de rich en famous te begeven. Niets is minder waar; dat modewereldje is alleen aan de buitenkant leuk (vind ik). Het is naar mijn ervaring een oppervlakkige wereld waar vooral macht, wie je kent en drank & drugs een grote rol spelen en waar mensen echt over lijken gaan om te bereiken wat ze willen. Ik zal altijd een passie voor mode en beauty houden, maar wil bewust niet in die harde wereld werken. 

Wat is de BLES Blogger Lijst?
De BLES Blogger Lijst is een overzicht van verschillende Nederlandstalige (Nederlandse en Belgische) blogs - die gaan over onderwerpen als mode, beauty, lifestyle, moederschap, sporten etc. Bijna alle blogs gaan over meerdere onderwerpen, maar vaak springt één onderwerp er het meest uit. Zo categoriseer ik blogs in een overzicht, zodat lezers van BLES Magazine, maar ook bedrijven die met bloggers willen samenwerken, makkelijk andere blogs leren kennen. Zelf dacht ik altijd: is er nu niet een makkelijke manier om een hele lijst aan Nederlandse beauty blogs te vinden? Dat vond ik online niet, dus besloot ik zelf zo'n lijst te maken. De Engelstalige blogger list was al een succes - dus de Nederlandstalige variant kon natuurlijk niet uitblijven .

Waarom ben je gestopt met je YouTube kanaal?
Ik had naast mijn vorige blog The Stylish Confessions ook een YouTube kanaal, genaamd Malu's Makeup. Daar plaatste ik makeup tutorials, maar ook outfit video's en vlogs van bijvoorbeeld Fashion Week. Helaas heb ik een keer een niet royalty-free liedje onder een video gezet, waardoor YouTube eerst mijn kanaal blokkeerde en deze daarna zonder pardon verwijderde. Ik had op dat moment bijna 60,0000 internationale abbonnees, die het ook jammer vonden dat zomaar mijn kanaal uit de lucht werd gehaald. Samen met wat abbonnees heb ik Youtube geprobeerd te benaderen, maar geen enkel bericht heeft helaas geholpen. Ik heb nooit meer mijn kanaal teruggekregen. Ik vond het geen ramp om te stoppen omdat ik dit toch al niet meer kon combineren met mijn studie, maar ik vind het nog steeds jammer dat ik de video's daarmee ook kwijt ben. Tip voor iedereen met een Youtube kanaal: gebruik nooooooit copyrighted muziek maar zoek op royalty-free liedjes ;) UPDATE | ik ben een nieuw kanaal begonnen!

Mogelijk gemaakt door Blogger.